Yükleniyor
Anayasa Mahkemesinden Milletvekili Can Atalay ile ilgili 2. kez ihlal kararı verdi: İhlal Kararının Uygulanmaması Nedeniyle Bireysel Başvuru Hakkının İhlal Edilmesi AYHED in destekçisi olduğu Şanlıurfa Barosunun Şanlıurfa Bölgesinde İnsan Hakları İhlallerine Karşı Hukuki Mücadele kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi Avrupa Komisyonu İnsan Hakları ve Demokrasi Hibe Programı tarafından destek almaya hak kazanmıştır. AYHED; Hasta Mahpuslar İçin İnsan Hakları Koruma Mekanizmalarına Başvuru Rehberi hazırladı AYM; Makul Sürede Yargılanma Hakkı İhlali ile ilgili başvurularda Bireysel Başvuru yolunu kapattı. AİHM den Türkiye aleyhine tarihi ihlal kararı; BYLOCK ve Bank Asya dan sendika üyeliğinden ceza verilemez. AYHED; Ocak/Haziran 2023 Dönemi Hukuki Destek ve Dava İzleme Raporu yayınladı.
Basına Sansür; 340 URL adresi ve internet sitesi için erişim engeli kararı verildi.

Hemen Paylaş

Basına Sansür; 340 URL adresi ve internet sitesi için erişim engeli kararı verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 21 Şubat tarihli talebiyle Ankara 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından büyük bölümü Kürt Basın mecralarına ait 340 Twitter, Facebook, Telegram ve Youtube URL adresleri ve internet sitesine erişim engeli kararı alındı.

Avesta Yayınları'nın "PKK propagandası" yapıldığı iddiasıyla kapatılması ve Erbil merkezli Rudaw'ın haber sitesinin, Emniyet Genel Müdürlüğünün talebi üzerine Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar kapsamında erişime kapatılmasının ardından çok sayıda başka yasak kararları da alındığı ortaya çıktı.

ENGELLENEN HESAPLAR

Aralarında Mezopotamya ajansının Kürtçe Twitter ve Telegram adreslerinin de yer aldığı 340 URL adresi ve internet sitesine erişim engeli getirildi.

Çok sayıda kişiye ait adreslerin de yer aldığı erişim engeli getirilen adresler arasında Mezopotamya Ajansı’nın (MA) Telegram adresi, MA Kurdi ve Jinnews Türkçe’nin twitter adreslerindeki birer paylaşıma, Ronahi TV’nin youtube kanalı, Gazeteci Erdal Er’in youtube kanalı, Nuçe TV’nin telegram adresi Aryen Tv’nin Twitter adresi ve Evrensel wep Tv youtube adresi de yer aldı.

Kürtçe podcast kanalı Hûrbînî ve Jin Haber Ajansı'nın (JINHA) Twitter hesaplarına Türkiye'den erişim engellendi. Kürtçe yayın yapan Xwebun gazetesinin hesabı, Twitter tarafından askıya alındı.

Hakimliğin “örgüt propagandası” iddiasıyla erişim engeli getirdiği URL ve internet siteleri için verdiği kararda “Talebe konu URL adreslerinden toplumun devlet kurumlarına olan güvenini azaltılmasının amaçlandığı, örgüt propagandasının yapıldığı görüldüğü…” ifadelerine yer verildi.

Tüm Hakları - Adil Yargılanma Hakkına Erişim Derneğine Aittir Design & Software - VOBO COMPANY